Bokningar

Boka aktiviteter

För mer info eller för att boka aktiviteter hos oss kontakta oss via mail; info@lsdm.se eller på telefon 013-12 23 80.

Guidade turer – kan bokas året runt

  • Vardagar 10.00-16.00
 • Kostnad: 900 kr + 70 kr per person i entré
  • Kvällar och helger
 • Kostnad: 1100 kr + 70 kr per person i entré

Guidade visningar tar ungefär 45-60 minuter.

Skolguidningar

 • Grundskola år 1-9: 500 kr/grupp
 • Gymnasiet: 600 kr/grupp

Vi ser helst att antalet elever inte överstiger 25 personer. Har man större grupper rekommenderar vi att man delar upp eleverna i mindre grupper för bästa upplevelse. Med gruppen/grupperna måste också minst en lärare följa med. Våra guidningar kan helt specialdesignas efter era egna önskemål. Vi rör oss i en miljö som kan berätta om tiden mellan 1000-talet fram till 1700-tal!

Kalas på slottet!

Det finns två kalaspaket att välja på; Medeltida trekamp eller Skattjakt. Ni kan även välja att ta med eget fika till kalaset och i sådant fall ordnar vi med bord och stolar. Obs! Dukar, porslin, bestick, glas serveringsfat etc. ingår ej.

Skattjakt

Följ med på en spännande upptäcktsfärd genom slottet där ni genom att lösa kluriga frågor och uppgifter sakta men säkert närmar er den väntande skatten. Efter ert äventyr väntar en överraskning för födelsedagsbarnet.

Medeltida trekamp

Ta chansen att bli dubbad till riddare på Linköpings slott! Men för att bli det måste man visa vad man går för och lära sig vissa saker som en riddare måste kunna. Här får ni göra just det genom att följet, delat i två lag, får tävla mot varandra i Medeltida trekamp.

 • Pris (oavsett paket): 100 kr/barnet

Vår minimiavgift för ett kalas är 1 000 kr, vilket täcker för ett kalas med upp till 10 deltagande barn. Givetvis kan ni också boka ett kalas för en större grupp om så önskas. Maxantalet barn på ett kalas hos oss är 15 st.

Konferens

Det går även bra att abonnera våra lokaler till konferens. Grundpriserna är:

 • Halvdag    3 000:-
 • Heldag      5 000:-

Vi bistår med service som bärhjälp, dukning, servering med mer beroende på tillställning och behov. Kontakta oss för mer information och med eventuella önskemål.

After Work

Välkomna hit med arbetsgrupper, föreningar eller kamratgäng och starta en trevlig After Work hos oss. Prova medeltidskläder och följ med på en spännande slottsvandring med många skratt och aha! Varför inte passa på att ta en gruppbild!

Pris: 900 kr för guide + 70 kr per person.

Boka för en middag

Vi kan duka till middag för upp till 60 personer. Kontakta oss på museet för mer information om våra möjligheter att skapa en unik och minnesvärd kväll. Priset avser lokalhyra med stolar, bord och efterföljande städning. Catering bokas separat.

 • Middag 4 000:-

Konserter och teater

Här i Karl IX’s sal har vi en fantastisk akustik som gör sig perfekt för musik och spelade scenerier. Här hålls arrangemanget i en unik historisk miljö med vacker stämningsfull belysning.

Vigslar

Du kan läsa om vigselbokningar här.