Bokningar

Boka aktiviteter

För mer info eller för att boka aktiviteter hos oss kontakta oss via mail; info@lsdm.se eller på telefon 013-12 23 80.

Guidade turer – kan bokas året runt

  • Vardagar 10.00-16.00
 • Kostnad: 1 200 kr + 80 kr per person i entré
  • Kvällar och helger
 • Kostnad: 1 500 kr + 80 kr per person i entré

Guidade visningar tar ungefär 45-60 minuter.

Skolguidningar

 • Grundskola år 1-9: 500 kr/grupp
 • Gymnasiet: 600 kr/grupp

Vi ser helst att antalet elever inte överstiger 25 personer. Har man större grupper rekommenderar vi att man delar upp eleverna i mindre grupper för bästa upplevelse. Med gruppen/grupperna måste också minst en lärare följa med. Våra guidningar kan skräddas efter era egna önskemål. Vi rör oss i en miljö som kan berätta om tiden mellan 1000-talet fram till 1700-tal!

Kalas på slottet!

Det finns två kalaspaket att välja på; Riddarkalas eller Skattjakt. Ni kan även välja att ta med eget fika till kalaset och i sådant fall ordnar vi med bord och stolar. Obs! Dukar, porslin, bestick, glas serveringsfat etc. ingår ej.

Skattjakt

Här följer man med en historiskt klädd guide på en vandring genom museet, guiden berättar om slottets historia och om hur människor levde.  Här och var på vandringen stöter man på en klurig gåta som gruppen får hjälpas åt att lösa. Gåtan måste lösas för att man ska kunna gå vidare. När turen nått sitt slut återstår att hitta skatten. Alla barn får hjälpas åt att leta igenom ett rum där skatten ska finnas och när den sedan hittas väntas en belöning för alla deltagande barn. Därefter krönts födelsedagsbarnet inne i Karl IX´s sal. Aktiviteten beräknas ta ca. 45 min – 60 min

Riddarkalas

Här delas barnen in i två lag som ska tävla mot varandra i medeltida trekamp. Grenarna varierar beroende på årstid och om vi kan vara utomhus eller ej.  Om den hålls inomhus består grenarna av armbrytning, och riddar-frågesport. Hålls den utomhus är grenarna hästskokastning, dragkamp och pilbågeskytte. Därefter utfärdas riddarbrev till samtliga deltagande barn (oavsett vinnande lag) och de dubbas i Karl IX’s sal. De får även ”sold”, en liten belöning. Aktiviteten tar ca. 45 min.

 • Pris (oavsett paket):  1 500 kronor, max 15 barn

Konferens

Det går även bra att abonnera våra lokaler till konferens. Grundpriserna är:

 • Halvdag    4 500:-
 • Heldag      6 000:-

Vi bistår med service som bärhjälp, dukning, servering med mer beroende på tillställning och behov. Kontakta oss för mer information och med eventuella önskemål.

After Work

Välkomna hit med arbetsgrupper, föreningar eller kamratgäng och starta en trevlig After Work hos oss. Prova medeltidskläder och följ med på en spännande slottsvandring med många skratt och aha! Varför inte passa på att ta en gruppbild!

Pris: 1 500 kr för guide + 80 kr per person.

Boka för en middag

Vi kan duka till middag för upp till 60 personer. Kontakta oss på museet för mer information om våra möjligheter att skapa en unik och minnesvärd kväll. Priset avser lokalhyra med stolar, bord och efterföljande städning. Catering bokas separat.

 • Middag 4 500:-

Konserter och teater

Här i Karl IX’s sal har vi en fantastisk akustik som gör sig perfekt för musik och spelade scenerier. Här hålls arrangemanget i en unik historisk miljö med vacker stämningsfull belysning.

 • Konferens halvdag 4 500 kr.
 • Konferens heldag 6 000 kr.

Vigslar

Du kan läsa om vigselbokningar här.