Välkommen till vår museibutik.

I vår mysiga butik hittar du presenter, lokalt hantverk, barnartiklar och mycket annat.

Ni kan få varor hemskickade eller överlämnade utomhus på inre borggården. Maila info@lsdm.se för mer information.

Gå till historien – köp en brasklapp.

Den 12 september 1998 påbörjades försäljningen av Brasklappen för att samla in medel till det då blivande Linköping Slotts- och Domkyrkomuseum som öppnade år 2000.

Brasklappen utgörs av en vacker affisch i numrerad upplaga om 1 000 exemplar och kostar 2 500 kronor styck. Förlagan är ett mansporträtt som tros föreställa biskop Hans Brask, vilket finns att beskåda i muséets reception. Genom att köpa Brasklappen stöttar du vår verksamhet och ditt eller ditt företags namn går till historien.

I bokhyllan finns många böcker på temat medeltid.

Museet har den fantastiska boken om Linköpings slott och många spännande titlar kring ämnen som medeltid och Linköping.

Våra egna varor!

Vår egna unika varor är dekorerade med en bild ur ”Suecia antiqua et hodierna”, ett topografiskt planschverk av Erik Dahlbergh.  Här syns städer, slott och herresäten, kyrkor och andra historiska platser i stormaktstidens Sverige på 1600-talet. På våra varor syns Linköpings slott och domkyrka.

Vår honung kommer från bin som hämtat nektar i vår unika slottsträdgård. Tillgången och smaken varierar under året. På våren är det lindarna runt slottet som ger honungen sin smak.

Servetten är tillverkad av Duni i högsta kvalité. Vi har även muggar, coasters, magneter och tallriksunderlägg med detta motiv.

Linköpings äldsta kända stadsvapen från 1300-talet.

Speciellt producerat för vårt museum av Mantorps Glasbruk.

”Brasklappen” – Vår egna disktrasa

Den kan absorbera otroliga 15 gånger sin egen vikt och är tillverkad av naturlig cellulosa och bomullsfiber, vilket gör den till en komposterbar naturproduk

Den unika Rövspaden

En perfekt present till den som har ett utedass på torpet! En humoristisk och unik produkt med fullt naturlig historia bakom och den medföljer som en liten affisch att sätta upp på väggen!

Det är bara på Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum man kan hitta denna!