Kalas på slottet!

 

Vill du fira ditt födelsedagskalas på Linköpings slott? Här kan man lära sig mer om slottets historia och de som bott och verkat här. Hos oss finns två kalaspaket att välja på; Riddarkalas eller Skattjakt. Du kan även välja att ta med eget fika till kalaset och i sådant fall ordnar vi med bord och stolar.

Skattjakt

Här följer man med en guide på en vandring som berättar om slottets historia och om hur människor levde förr i tiden. Här och var på vandringen stöter man på en klurig gåta som gruppen får hjälpas åt att lösa eller en ledtråd för att komma vidare. När turen nått sitt slut återstår att hitta skatten. Alla barn får hjälpas åt att leta igenom ett rum där skatten ska finnas och när den sedan hittas väntas en belöning. Därefter krönts födelsedagsbarnet inne i Karl IX´s sal. Aktiviteten beräknas ta ca. 45 min – 60 min

Riddarkalas

Här delas barnen in i två lag som får tävla mot varandra i medeltida trekamp. Grenarna varierar beroende på årstid och om vi kan vara utomhus eller ej.  Om den hålls inomhus består grenarna av armbrytning, pårustning (prova delar av en rustning) och riddar-frågesport. Hålls den utomhus är grenarna hästskokastning, käpphästgalopp och pilbågeskytte. Därefter utfärdas riddarbrev till samtliga deltagande barn (oavsett vinnande lag) och de dubbas i Karl IX’s sal. De får även en ”sold”, en liten belöning. Aktiviteten tar ca. 45 min.

  • Pris (oavsett paket):  1 500 kronor, max 15 barn

Obs! Dukar, porslin, bestick, glas serveringsfat etc. ingår ej.