Kalas på slottet!

 

Vill du fira ditt födelsedagskalas på Linköpings slott? Här kan man lära sig mer om slottets historia och de som bott och verkat här. Hos oss finns två kalaspaket att välja på; Skattjakt eller Riddarkalas. Du kan även välja att ta med eget fika till kalaset och i sådant fall ordnar vi med bord och stolar.

Skattjakt

Skattjakt på Linköpings Slott. Följ med på skattjakt på Linköpings Slott. Pärlorna till drottningens dyrbara halsband har försvunnit och gömts i slottet. För att hitta dem måste du både ha ögonen och huvudet på skaft. Hitta ledtrådar ur Linköpings spännande historia för att lösa uppgiften och hitta alla pärlorna. Med er på skattjakten följer en medeltida person som även berättar om slottets historia och om hur människor levde förr i tiden. Aktiviteten beräknas ta ca. 40 minuter.

Pris:  2 000 kronor, max 15 barn

Boka via mail info@lsdm.se

Riddarkalas

Här delas barnen in i två lag som får tävla mot varandra i medeltida trekamp. Grenarna varierar beroende på årstid och om vi kan vara utomhus eller ej.  Om den hålls inomhus består grenarna av armbrytning, pårustning (prova delar av en rustning) och riddar-frågesport. Hålls den utomhus är grenarna hästskokastning, käpphästgalopp och pilbågeskytte. Därefter utfärdas riddarbrev till samtliga deltagande barn (oavsett vinnande lag) och de dubbas i Karl IX’s sal. De får även en ”sold”, en liten belöning. Aktiviteten tar ca. 45 min.

Pris:  2 000 kronor, max 15 barn

 

Obs! Om ni bokar att använda lokal för fika ingår inte dukar, porslin, bestick, glas serveringsfat etc. Max tid vid aktivitet samt fika är totalt 2 timmar.

Under aktivitetens gång ber vi att minst en men max tre vuxna från ert sällskap följer med.